7 Αυγούστου 2012

Γεμιστες πιπεριές με κειμά και μπεσαμέλ

Γεια σας!

Πρώτη φορά σας γράγω δαμέ στο μπλογκ αλλά μιας και είναι καλοκαίρι και είμαι αθκιασερή καθηγήτρια είπα να ασχοληθώ λίγο με την μαγειρική! Βάλλω σας την συνταγή μου για γεμιστες πιπεριές που έκαμα προχτές που είχα καλεσμένους και πήρε πολλά καλες κρητικές.




Λοιπον, επιασα 9 περιπου πιπεριές χρωματιστές και τους έκοψα το πάνω σημείο που είναι το κοτσανάκι. Εκαθάρισα τους σπόρους που μέσα για να τις γεμίσω. Μετα εβαλα λίγο λάδι της ελιάς στο τιγανακι και τσιγάρισα λίγο τις πιπεριές για να ψηθούν πιο εύκολα στον φούρνο. Αφού ετσιγαριστήκαν οι πιπεριές έβαλα τες να σταθούν μεσα σε ενα ταψακι.








Εσυνέχισα με την γέμιση. Τα υλικά ήταν

1 κρεμμυδακι φρέσκο
1 σκελλιδα σκορδο
1 κιλο κειμα μισο χοιρινό μισο βοδινό
λιγο κρασι ασπρο (οτι εχετε σπιτι)
λιγο κολιανδρο φρέσκο
αλας, πιπερι
σαλτσα ντοματας,
2 φύλλα δαφνης
κανέλλα
λίγα μανιτάρια (αν θέλετε)

Μεσα σε ενα τηγανι μεγάλο εβαλα λίγο λαδι που το καλό. Ετσιγάρισα τον σκορδο για 2 λεπτα και μετα το κρεμμυδακι το φρέσκο. Έβαλα μέσα τον κειμά και εψησα μέχρι να μην εχει πλέον ροζ χρώμα. Έβαλα την σάλτσα ντομάτας. Μπορείς να βάλεις όση θέλεις ανάλογα ποσο κόκκινιστό θέλεις το κειμα σου. Έγώ έβαλα περιπου ενα ποτήρι.
Επρόσθεσα το κρασί και τον φρέσκο κόλιαντρο. Έβαλα το άλας το πιπέρι το τριμμένο και τα φύλλα δαφνης και λιγη κανέλλα. (Εδιαπίσωσα πως πάει πολλά η κανέλλα με τον κειμά)
Αφησα το να σιγοβράσει μεχρι να καταστηθεί.







Για την μπεσαμέλ τα υλικά είναι

50 γρ βούτηρο
αλεύρι
γάλα
κανέλλα
αλας πιπέρι

Μέσα σε μια κατσαρολά λιόνουμε το βουτηρο και προσθέτουμε το αλευρι οσο σηκώσει για να γίνει ενα πυχτό μιγμα. Έβαλα 1.5 ποτηρι ζεστό γαλα και την κανελλα με το αλας και πιπερι. Την μπεσαμελ πρέπει να την νεκατώνουμε συνέχεια μέχρι να γίνει κρέμα. Όταν επηξε η κρέμα εβαλα και λίο τριμμα αναρης.

Μεσα στις πιπεριες εβαλα τον κειμά. Εγεμωσα τες περιπου στα 3/4 και μετα το υπολοιπο εβαλα την μπεσαμέλ. Επασπάλισα στο τελος λιγη καπήρα αλεσμένη πανω στη μπεσαμελ για να καμει κρούστα. Μεσα στο ταψή εβαλα λίγο νερό και τις έψησα στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Επειδή μου εμεινε αρκετός κειμας έβαλα τον στο θαλαμο για να τον χρησιμοποιήσω μιαν αλλη μέρα.







Ιδού το τελικό αποτέλεσμα!

2 σχόλια:

  1. Γιαμ!!!!!!!!! Φαινουνται τέλεις τζαι cute! Γουέλκαμ στα Ιστομαγειρέματα!!!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σατσιην πκιον οι κόρες του Πρασινοτού!
    μα ούλλες νοικοτζυρες;;;

    πράβο κόρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή