21 Μαρτίου 2012

Rice noodles with prawns

Πεινώ... πεινώ πολλά! Πεινώ πολλά τζαι θέλω να φάω τα πάντα! Θέλω κάτι που μπορώ να ετοιμάσω γρήγορα, χωρίς να ανάψω φούρνο... Rice noodles με γαρίδες κυρίες και κύριοι!

Τα Rice noodles είναι η νέα μου λατρεία λόγω χαμηλών λιπαρών και σχετικά χαμηλών θερμίδων (σε σύγκριση με τα egg noodles). Γαρίδες δόξασι ο Θεός πάντα υπάρχουν στον καταψύκτη.

Θα χρειαστείτε λοιπόν για ένα άτομο (ακόμα να το δοκιμάσουν ο Έταιρος Ήμισης και ο Κολλητός για να σας πω ποσότητες για άντρες):
- 150γρ Rice noodles (εγώ προτιμώ τα ΑΜΟΥ - πακέτο με δύο σακουλάκια των 150γρ το καθένα)
- 9-10 γαρίδες καθαρισμένες (περίπου 100γρ - ναι ναι χορτάνεις τζαι με τόσες!)
- 1/2 κονσέρβα (100ml) coconut milk (δοκιμάστε το reduced fat ΑΜΟΥ - αν ακόμα προσέχετε τι τρώτε μπορείτε να αντικαταστείσετε τη μισή ποσότητα
coconut milk με νερό)
- 1 κ.γ. thai fish sauce
- 1/2 κρεμμύδι ή 1 κρεμμυδάκι φρέσκο - ψιλοκομένο
- 1-2 κ.γ. σκόνη κάρυ (ανάλογα με τα γούστα σας)
-1 χούφτα χρωματιστά πιπέρια κομμένα σε λωρίδες

Βάζουμε μια σταγόνα λάδι (καλό πάντα) σε ένα τηγάνι / γουόκ και αφού βράσει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε τις πιπεριές, το
fish sauce και τη σκόνη κάρυ. Αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το coconut milk και τις γαρίδες. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τα noodles στο τέλος (τα συγκεκριμένα που πιάνω είναι μαλακά αντί ξηρά έτσι ψήνονται εύκολα - αν θα χρησιμοποιήσετε ξηρά, ψήστε τα πρώτα με βάση τις οδηγίες τους). Ψήστε για ακόμα 6-7 λεπτά.

Πάρτε θέση στον καναπέ, βάλτε την αγαπημένη σας σειρά, βάλτε και ένα ποτήρι λευκό κρασί και απολαύστε (ουπς... παρασύρθηκα!)

4 σχόλια:

  1. Τρία μαγικά συστατικά επείσαν με: Noodles,κρεμμυδάκι φρέσκο τζαι curry!!
    Θενκς για την έμπνευση, αγαπώ τα noodles πάααρα πολλά αλλά πόσες φορές το ίδιο, ήθελα κάτι καινούργιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπημένο πιάτο!
    Με το γάλα καρύδας δεν μπορείς να το πεις λάιτ μα το τιπ ανάμιξης του με νερό,πολύ καλό.
    Καλωσόρησες στη μαγειρική μπλογκόσφαιρα! :))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα :)

    Το γάλα καρύδας όντως δεν είναι και πολύ λάιτ. Γι'αυτό συστήνω αυτό με τα μειωμένα λιπαρά (έχει αρκετή διαφορά από το φουλ φατ). Ναι ναι είμαι μια από τις κοπέλες που στο σούπερμάρκετ κρατά το κανονικό και μετά το λάιτ βέρσιον ενός προϊόντος και συγκρίνω θρεπτικές αξίες κτλ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον να είσαι καλά καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή